onilus@onilus.pl
tel. +48 793 644 944
Pon.-Pt. 10:00-18:00
B2B Znajdź sprzedawcę
Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego Onilus.pl

 

Kto jest administratorem Państwa danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest Delta Sport Polska Sp. z o.o. Sp. K. z siedzibą w Strzale, ul. Zamiejska 17, 08-119 Siedlce, NIP: 821-266-09-69.

W sprawach związanych z danymi osobowymi można skontaktować się administratorem poprzez:

  • nr telefonu: +48 728 804 940 / 25 794 80 10
  • adres e-mail: onilus@onilus.pl
  • adres korespondencyjny: ul. Zamiejska 17, Strzała, 08-119 Siedlce.

Jakie dane i w jakim celu są przetwarzane?

Przetwarzamy podane przez Państwa dane osobowe, w ramach formularza dostępnego na naszej stronie, takie jak:

  • imię i nazwisko,
  • adres,
  • adres e-mail,
  • numer telefonu

Dane osobowe naszych klientów przetwarzamy w celu wykonania umowy lub podjęcia działań przed zawarciem umowy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO). W przypadku subskrybentów naszego newslettera, dane osobowe przetwarzamy w celach marketingowych, w tym przesyłania informacji handlowych (na podstawie zgody osoby, której dane dotyczą, tj. na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO).

Dane osobowe mogą być przez nas przetwarzane także do następujących celów wynikających z prawnie uzasadnionego interesu administratora (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO):

  • analitycznych, zmierzających do usprawnienia naszych stron internetowych i oferowanych produktów,
  • badanie satysfakcji klientów,
  • ewentualnego dochodzenia roszczeń lub obrony przed roszczeniami.

Czy podanie danych obowiązkowe?

Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do korzystania z naszego sklepu internetowego, otrzymywania naszego newslettera lub korzystania z innych świadczonych przez nas usług.

Czy dane będą profilowane?

Dane osobowe mogą być przez nas przetwarzane w formie profilowania analitycznego, sprzedażowego lub marketingowego, w celu dostosowania treści na do Państwa potrzeb i zainteresowań.

Jak długo będziemy przetwarzać Państwa dane osobowe?

Dane osób korzystających z naszego sklepu internetowego i innych świadczonych przez nas usług przetwarzamy przez okres niezbędny do zawarcia i wykonania umowy, a w przypadku zawarcia umowy – do upływu okresu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z umowy.

Dane osobowe subskrybentów naszego newslettera przetwarzamy do momentu cofnięcia przez Pastwa zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych. Po upływie okresów wskazanych powyżej, dane osobowe zostaną przez nas niezwłocznie usunięte.

Czy zgoda na przetwarzanie danych osobowych może zostać cofnięta?

Jeżeli przetwarzamy dane osobowe na podstawie zgody, osoba, której dane dotyczą, ma prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie. Nie będzie to miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Jakie przysługują Państwu prawa w związku z przetwarzaniem przez nas Państwa danych osobowych? 

Każdej osobie, której dane przetwarzamy, przysługują następujące prawa:

  • prawo żądania dostępu do swoich danych osobowych,
  • prawo żądania ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
  • prawo do przenoszenia danych i prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Czy dane osobowe będą przekazywane poza terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego?

Nie, nie będą.

Komu przekazujemy Państwa dane osobowe?

Państwa dane osobowe przekazujemy podmiotom świadczącym nam usługi związane z celami, dla których przetwarzamy dane osobowe. W związku z tym, odbiorcami mogą być:

  • podmioty świadczące usługi informatyczne i hostingowe,
  • firmy kurierskie,
  • operatorzy systemów płatniczych,
  • banki (w przypadku skorzystania przez Państwa z zakupów na raty – jeżeli taka możliwość będzie przez nas oferowana),
  • operatorzy systemów mailingowych (w przypadku subskrybentów naszego newslettera).

Przekazanie danych osobowych któremukolwiek z powyższych podmiotów, w przypadkach wymaganych przez prawo, zawieramy z nim umowę powierzenia przetwarzania danych osobowych.

 

Polityka cookies

 

  1. W ramach strony sklepu internetowego Onilus.pl oraz innych usług elektronicznych świadczonych przez Delta Sport Polska Sp. z o.o. Sp. K. z siedzibą w Strzale, ul. Zamiejska 17, 08-119 Siedlce (dalej: Delta Sport Polska) wykorzystywane są pliki cookies.
  2. Pliki cookies stanowią dane informatyczne, które są zapisywane i przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika (np. komputer, telefon). Pliki te są odczytywane każdorazowo podczas połączenia się przeglądarki internetowej użytkownika z serwerem, na którym znajduje się strona internetowa Onilus.pl.
  3. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    1. tworzenia statystyk i sprawdzenia w jaki sposób użytkownicy korzystają ze strony sklepu Onilus.pl,
    2. dopasowania prezentowanych treści serwisu (np. jednorazowe wyświetlanie popupów),
    3. utrzymanie sesji zalogowanego użytkownika, dzięki czemu użytkownik nie musi po przejściu na kolejną podstronę logować się ponownie,
    4. uproszczenia korzystania z serwisu, przebiegu procesu zakupowego w sklepie internetowym Onilus.pl oraz pozostałych usług elektronicznych świadczonych przez Delta Sport Polska.
  4. W ramach plików cookies zapisywane będą następujące informacje:
    1. dodane przez użytkownika produkty do koszyka w sklepie internetowym Onilus.pl,
    2. wskazany przez użytkownika punkt odbioru zamówionych produktów,
    3. dane odnośnie zalogowania, dzięki czemu zalogowany użytkownik nie musi ponownie logować się po przejściu na kolejną podstronę,
    4. dane statystyczne związane z zachowaniem użytkownika na stronie (Google Analytics, Google Search Console, Google Tag Manager).
    5. dane lokalizacyjne pozwalające na wyświetlenie na mapie salonów w okolicy użytkownika bez ponownego pytania go o podanie lokalizacji.
  5. Przeglądarki internetowe często domyślnie pozwalaną na zapisywanie i przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Ustawienia te mogą być jednak w każdej chwili zmienione – użytkownik może usunąć wszystkie pliki cookies znajdujące się na jego urządzeniach, a także wyłączyć zapisywanie plików cookies na urządzeniach użytkownika w przyszłości.
  6. Ograniczenia stosowania plików cookies przez przeglądarkę mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności sklepu Onilus.pl.

 

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl